Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

H Manchester City ξεκινά συζητήσεις με την Nike για την αύξηση του συμβολαίου της


Η Manchester City θέλει να δώσει ώθηση στα οικονομικά της και φέρεται έτοιμη να επαναδιαπραγματευτεί την τρέχουσα συμφωνία της για την εμφάνισή της με την Nike.


Το συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2012 έχει ισχύ ακόμα τρία χρόνια και αποφέρει στους πολίτες 12 εκ. λίρες το χρόνο.

Από την εποχή της υπογραφής του συμβολαίου έως σήμερα το club έχει μεγαλώσει αρκετά, με δυο κατακτήσεις Premier League και συνεχή παρουσία στο Champions League και όπως είναι φυσικό ο σύλλογος θέλει να εκμεταλλευθεί το νέο καθεστώς και να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση ενός συμβολαίου που θα αντικατοπτρίζει την αναβαθμισμένη εικόνα της ομάδας.

Το κλίμα έρχεται να επηρεάσει η συμφωνία των συμπολιτών της, United, με την Adidas που θα τους αποφέρει το αστρονομικό ποσό των 75 εκ. λιρών το χρόνο, με την αγορά να έχει εκτοξεύσει τα συμβόλαια των εμφανίσεων των ομάδων, τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με το 2012 που υπέγραψε η City με την Nike. Ενδεικτικά της τάσης είναι και τα συμβόλαια της Puma και της Warrior με Arsenal και Liverpool που τους αποφέρουν 30 και 25 εκ. λίρες αντίστοιχα.

Στον αντίποδα η Nike έχει ήδη χάσει από το χαρτοφυλάκιό της στην Premier League τις Arsenal και Manchester United και σίγουρα θέλει να διατηρήσει στην ομάδα της ένας από τους κορυφαίους συλλόγους του Πρωταθλήματος.

Φαίνεται πως η διαπραγμάτευση θα κινηθεί κοντά στις 20 εκ. λίρες το χρόνο, ποσό που θα δυναμώσει τα οικονομικά του συλλόγου, ειδικά τώρα που τα τελευταία αποτελούν αντικείμενο έρευνας της UEFA στα πλαίσια του UEFA Financial Fair Play.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου